pennut

Yhdistyksemme saa yhteydenottoja, joissa kysellään pennuista ja neuvoja pentujen teettämisestä. Kaikille leikkaamattoman kotikissan omistajille pyyntömme on vuodesta toiseen sama: leikkauta, älä pennuta. On täysin vanhentunut ajatus että kissan tulee saada vähintään yhdet pennut ennen kuin sen voi leikata, sillä tiineys ja synnytys ovat aina riski naaraskissan terveydelle.

Tutkimusten mukaan Suomessa hylätään vuosittain jopa 20 000 kissaa, joista vain pieni onnekas osa päätyy löytöeläintaloihin. Valtaosa epäonnekkaista kissoista kokee luonnon armoilla kärsimystä ja mahdollisesti myös hyvin kivuliaan kuoleman, sillä Suomen luontoon kuulumattomana kotikissa ei pärjää siellä. Kissa synnyttää tavallisesti 1-6 pentua kerralla.

Ihmisten on muistettava, että pentuvaihe kestää kissalla suhteellisen lyhyen ajan ja että se voi elää jopa 20-vuotiaaksi. 

Pentujen luovutusikä eli emostaan vierottaminen on aikaisintaan 12 viikon eli 3 kk iässä. Tämän kolmen kuukauden aikana emo opettaa pennuilleen elintärkeitä kissamaisia käytöstapoja ja antaa hyvät eväät kasvaa tasapainoiseksi kissaksi, mikä vähentää stressiherkkyyttä ja käytöshäiriöitä, esim. pissaamista vääriin paikkoihin, myöhemmin kissan elämässä

Jos mahdollista niin emon rokotusten ja loishäätöjen olisi oltava ajan tasalla jo ennen pentujen syntymää, sillä emon lisäksi ne suojaavat myös pentuja tiineyden aikana. Tästä pidämme talolla huolen jos emokissa saadaan yhdistyksen hoiviin hyvissä ajoin.

Syntymän jälkeen pentujen sekä emon madotusohjelma tulee aloittaa pentujen ollessa 2 viikon ikäisiä. Madotuksia jatketaan 2 viikon välein 10 viikon ikään asti, sekä 2 kk ja 3 kk iässä pennut on myös suojattava rokotuksin. Lisäksi ennen uuteen kotiin luovutusta pennut tunnusmerkitään mikrosirulla. Tämä kaikki tarkoittaa, että kissanpennuistakin syntyy kuluja - ilmaisia tai parin kympin kissoja ei ole.

Älä tue pentutehtailua ostamalla sairasta tai alaikäistä pentua säälistä.


Pääsääntöisesti pentuja ei mainosteta kotisivuillamme, joten ajankohtainen tilanne selviää vain käymällä talolla.

 • Pentujen luovutusikä on vähintään 12 viikkoa.
   

 • Urospennun hinta on 110 €, johon madotusten, rokotusten ja sirutuksen lisäksi sisältyy kastrointi.
   

 • Naaraspennun hinta on 140 € johon madotusten, rokotusten ja sirutuksen lisäksi sisältyy sterilisaatio.
   

Leikkaukset tehdään kissatalolla pennun ollessa noin kuuden kuukauden ikäinen. Varaa aika leikkaukselle soittamalla meille, laittamalla viestiä tai sähköpostia. Lääkärimme on talolla noin kerran kuukaudessa, yleensä sunnuntaina.

PENTUJEN VARAUS:

Karanteenin ovessa ilmoitetaan milloin pennut tulevat varattaviksi. Normaalisti noin kahden kuukauden iän saavutettua. 
Pentueiden varauspäivä tietää suurta määrää ihmisiä talolla joten on hyvä muistaa:

 • Varaus ei ole nopeuskilpailu. Avaamme ovet klo 18. 

 • Jokainen varaaja haastatellaan ja otetaan huomioon.

 • Varaajille ilmoitetaan päätöksestä mahdollisimman pian. Valitettavasti jokaiselle halukkaalle ei aina pentua löydy, mutta se ei tarkoita sitä etteikö olisi hyvä kodinantaja. Kannattaa harkita myös adoptoida aikuinen kissa, koska pentuaika on todella lyhyt.

 • Omaan pentuun pääsee tutustumaan vasta, kun pentu/pennut ovat saaneet ensimmäisen rokotteen.

 • Pentujen uusilta kodeilta emme valitettavasti ota vastaan tulevan kodin "hajuja" esim. pyyhkeitä tai vastaavaa tartuntariskien takia. 

Vaasan Kissatalon erittäin hyvä julkaisu pennun kustannuksita >>>Facebookissa

PSEY ry 2021 p.040-486 7460 Massakuja 1, 06750 Tolkkinen 
 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle