top of page
Search

KUN RAKKAUS EI RIITÄ 2/2018

BLING, sanoo messenger, BLING, BLING! Populaation tyhjennykseen osallistuville on asiaa: kissa loukussa, kuka pääsee paikalle? Kyyditys kissatalolle onnistuu, samaan aikaan joku lähtee viemään uutta tyhjää loukkua tilalle. 36 kertaa kahden viikon sisällä. Paikan päällä käydään asukkaiden kanssa lähes joka kerta sama keskustelu läpi: ruokaa ei saa olla kissoille tarjolla muualla, kuin loukussa. Vain nälkä ajaa kissat loukkuun, pennut toki sinne menevät silkasta uteliaisuudesta.


Populaatiot tulevat yleensä ilmi vasta silloin, kun joku naapureista hermostuu kissanpissan hajun ja kissojen tekemiin muihin tuhoihin.


Tällä kertaa olemme tervetulleita, sillä talon asukkaat olivat jo vuosia aiemmin pyytäneet viranomaisilta apua pihaansa pesiytyneen kissalauman poistamiseen, mutta apua ei ollut annettu. Ja kissalauma vain kasvoi kasvamistaan. Vanhuksilla kului tässä vaiheessa jo aika paljon rahaa ruokintaa, vaikka kissat eivät edes olleet heidän. Huonokuntoisimmat kiidätetään suoraan lääkäriin, kissatalolla käytetään myös paljon aikaa pohdintaan, mikä näistä kissoista voidaan yhdistää samoihin huoneisiin. Sairaat pennut joutuvat lasarettiin keskenään, terveemmän oloiset annetaan ottolapsiksi kissatalolla ollevalle imettävälle emolle - pakon edessä otamme paljon riskejä.Sähiseville esiteineille aloitetaan burrito-kesytys eli kissa kapaloon pyyhkeen sisään ja ruiskulla emonmaidonkorviketta suuhun. Pikkuhiljaa nekin rauhoittuvat ja hyväksyvät kohtalonsa olla hellittyinä ja rakastettuina. Kissapopulaatio saa usein alkunsa varmaankin säälistä; annanpa ruokaa kodittomalle. Eläinrakkaus ja sääli kääntyvät kuitenkin itseään vastaan, kun villikissa sairastuu ja kärsii kivuista - kukaan ei pysty sitä auttamaan. Puhumattakaan talvien kylmyydestä tai jatkuvasta loiseläinten läsnäolosta.Vastuun on oltava rakkautta väkevämpää. Kaksi viikkoa me vapaaehtoiset omien töidemme lomassa ja niiden jälkeen ajelimme takapenkit alas käännettyinä, tavaratilat muoveilla suojattuina kyyditsemässä näitä kissoja, joiden lukumäärästäkään ei aluksi ollut tarkkaa tietoa. Jokunen naapureiden liian utelias kesykissakin tuli kyydityksi kissatalolle, mutta ne palautuivat koteihinsa yhtä kokemusta rikkaampina.


-Taija-

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page