top of page
Search

NÄKYMÄTÖN KERTTU 10/2020

Kissatalolta adoptoitu Kerttu palautui talolle, koska siitä oli tullut vihainen. Kerttu hyväksyi perheessä vain yhden ihmisen.

Miksi Kerttu menetti luottamuksen ihmisiin, sitä se ei osannut kertoa.

Se piiloutui peitteen alle ja koki kaikki kontaktiyritykset uhkana. Kerttu ei halunnut mitään, ei kosketusta, ei leikkiä, ei ihmistä edes samaan huoneeseen. Kertusta tuli näkymätön, onneton ja vihainen. Peitteen alta se teki valehyökkäyksiä, jos ihminen lähestyi. Silloin talolla päätettiin yhdessä antaa Kertulle tilaa ja rauhaa. Siivoilemalla huoneessa rauhallisesti jutellen ja laulellen hoitajat osoittivat Kertulle olevansa hyvällä asialla Kerttua varten.

Kerttu oli edelleen näkymätön, mutta hyökkäily lakkasi ja ruoka rupesi katoamaan kupista.


Peitteen alta näkyi tassu ja tummat silmät tarkkailivat ihmisen toimia. Keksittiin tarjota Kertulle peitteen raosta herkkutahnaa lusikalla. Muutaman kerran Kerttu lennätti lusikan tahnoineen pitkin seiniä, mutta Kertusta rupesi näkymään nenä, korvat ja yhtenä päivänä Kerttu oli muuttunut näkyväksi ja istui huoneen hyllyllä tiukka ilme kasvoillaan odottamassa herkkuaan.


Kerttu on nyt aluksi sijaiskotisopimuksella rohkaistumassa vielä lisää. Uusimpien terveisten mukaan Kerttu on vallannut kodin ja asukkaiden sydämet kokonaan.


Ei enää näkymätön vaan rohkea, seurallinen, leikkisä kotikissa Kerttu. ❤


113 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page