top of page
Search

SIIRIN PÄIVÄKIRJA (adoptoitu)

Updated: Nov 30, 2021


16.5: Nyt kävi köpelösti..! Aavistelinkin että jotain epäilyttävää on tekeillä kun haistoin sen herkullisen ja tuoreen ruuan tuoksun. Nälän houkuttelemana menin siihen ansaan, ja jäin kiinni. Minut tuotiin tänne - en tiedä mikä tämä paikka edes on, mutta ei tämä hyvää voi tietää. Täällä on ihmisiä ja muitakin kissoja, mutta minä saan onneksi olla rauhassa.

Koitan olla näkymätön,

ja pysyn turvassa yläilmoissa. Mitä minulle oikein tulee tapahtumaan täällä?!


28.5: Olen löytänyt täältä parhaan tarkkailupaikan. Ulkona asuessani kiipesin joskus turvaan joko puuhun tai jonkun rakennuksen päälle. Suurimman osan ajasta vietin kuitenkin maan tasalla saalistaen ruokaa ja selviytyen. Täällä ei ole saalista, mutta olen huomannut että täällä saa ruokaa joka päivä. Ihmiset tuovat sitä, ja samalla katsovat minua ja puhuvat minulle. Olen kuitenkin turvassa täällä ylhäällä, ja täällä aion pysyä. Käyn alhaalla tarpeillani ja syömässä vasta kun ihmiset ovat jo lähteneet ja tämä paikka on hiljentynyt.10.6: Koska löysin uuden ja erinomaisen tarkkailupaikan johon maastoudun täydellisesti,

olen nyt vaivihkaa siirtynyt myös alemmalle tasolle seuraamaan ihmisten puuhia.

Täältä pääsee tarvittaessa nopeasti ylös turvaan jos alkaa pelottamaan liikaa. Ihmiset ovat edelleen vähän pelottavia, mutta kuitenkin hyvin mielenkiintoisia; ne puhuvat minulle, ja lähestyvät hiljalleen. Mitäköhän niiden mielessä oikein liikkuu?? Kunpa ymmärtäisin ihmisiä paremmin.


12.6: Olen tullut johtopäätökseen että ihmiset eivät välttämättä halua minulle pahaa. Nyt en joka kerta pakene ylös, ja olen myös antanut niiden koskea minua pitkävartisella harjalla.

Minulla on hyvin ristiriitaisia tunteita.

Vaikka kukaan ihmisistä ei ole tehnyt mitään pahaa, en silti voi olla täysin varma voiko ihmisiin kuitenkaan täysin luottaa, joten jatkan tarkkailuani edelleen.25.6: Jostain syystä minut siirrettiin uuteen huoneeseen. Täällä ei ole ylähyllyä, joten olen tarkkaillut ihmisiä matalammalta, lähinnä korin takaa. Ihmiset jatkavat jutteluaan ja herkkujen tarjoilua minulle, enkä kieltämättä pane sitä pahakseni. Ja myönnetään;

olen salaa alkanut jopa odottaa näitä ihmisten vierailuja.

Herkut kiinnostavat tietysti aina, mutta olen jopa omaksi yllätyksekseni alkanut nauttia silityksistä ja huomiosta!

26.6: Olen siirtynyt koriin tarkkailemaan. Tästä näkee niin paljon paremmin. En enää tunne tarvetta paeta ihmisiä, olen kuitenkin varuillani. Ihmiset tulevat huoneeseeni edelleen kaksi kertaa päivässä - juttelevat, lähestyvät varovasti ja hääräävät ruuan ja hiekkalaatikon kanssa. Pakko myöntää että ihmiset ovat kovin mielenkiintoisia ja jopa hauskoja olentoja, ja olen jopa alkanut ymmärtämään ihmisiä, ainakin jossain määrin! Erotan usein sanat "herkku", "hieno", "tyttö" ja "Siiri". Luulen että nuo sanat liittyvät minuun.16.7: Siirryin vielä astetta alemmalle tasolle tarkkailemaan, tästä perspektiivistä kokee ja näkee asioita ihan eri tavalla kuin ylempää!

Luonani on käynyt muiden ihmisten lisäksi usein eräs tietty ihminen, ja minulle on puhuttu paljon sellaisesta asiasta kuin "koti".

En vielä ymmärrä mitä se tarkoittaa, joten jatkan tarkkailuani edelleen. Luulen että sekin liittyy jotenkin minuun, mutta saan sen kyllä varmasti selville ajan myötä.


25.7: Mitä nyt tapahtuu?!?

27.7: Minut tuotiin kaksi päivää sitten tänne ihan uuteen paikkaan. Matka tänne oli jännittävä, ja olin jo vaipua epätoivoon. Saavuttuani tänne minut otti vastaan uusi kaverini Nala. Nala alkoi heti juttelemaan minulle ystävällisesti johon vastasin iloisena ja helpottuneena - ymmärrämme toisiamme! Nala esitteli minulle tämän uuden paikan ja kertoi että täällä mitään ei tarvitse pelätä eikä murehtia mistään. Ymmärsin että tämä on nyt se "koti" josta minulle oli jo puhuttu! Nalalta sain lisää kannustusta luottaa ihmiseen - siihen samaan joka kävi jo aikaisemmin luonani niin usein. Olenkin jo rohkeasti tutustunut täällä joka paikkaan ja ollut Nalan mukana joka paikassa - muun muassa kerjäämässä ruokaa ihmiseltä. Sitä en ole ikinä tehnyt aikaisemmin! Olen myös uskaltanut nukkua ihan esillä lattialla ja ollut sohvalla ihmisen vieressä, ja olen jopa mennyt Nalan perässä nukkumaan ihmisen kanssa samaan sänkyyn! Ihminen tuntuu tykkäävän siitä että olen lähellä, ja jostain syystä se tuntuu minunkin mielestäni oikealta. Olen ollut erityisen onnellinen nämä päivät, ja pakko se on myöntää; oma koti, oma ihminen ja oma paras kaveri Nala - tämä taitaa kyllä olla parasta mitä minulle on ikinä tapahtunut.341 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page