Psey ry

Toiminta

PSEY ottaa vastaan kissoja ja muita pieniä lemmikkejä (ei koiria); muut esim. luonnonvaraiset eläimet ohjataan eteenpäin osaaville hoitajille. Löytöeläintalolle tulee vuosittain n. 250 karannutta tai hylättyä kissaa. Näistä viidennes palautuu omiin koteihinsa, loput sijoitetaan uusiin perheisiin.

Psey ry vastaanottaa Porvoon, Sipoon ja Askolan löytökissat.

 

Jos löytöeläimen omistaja ei ilmaannu 15 vuorokauden sisällä talteenotosta, yhdistys sijoittaa eläimen uuteen kotiin vuonna 1998 voimaan tulleen eläinsuojelulain mukaisesti.

 

Kesyille ja terveille kissoille PSEY pyrkii etsimään uuden kodin. Kissat viettävät talolla keskimäärin kaksi kuukautta ennen kuin uusi koti löytyy.

Yhdistys toimii pääosin vapaaehtoisin voimin.

Talolla tehdään aamu- ja iltavuorot, joiden aikana huolehditaan eläinten perustarpeista. Vuoron aikana eläimet ruokitaan ja lääkitään sekä tehdään perussiivous. Kun jokaisen kissan yksilöllisistä tarpeista on huolehdittu, myös yhteistilat siistitään.

 

Porvoon kaupunki ja Sipoon kunta ostaa löytöeläinten lakisääteisen talteenottoopalvelun Porvoon eläinsuojeluyhdistykseltä. Tärkeitä tulonlähteitä näiden lisäksi ovat jäsenmaksut ja lahjoitukset. Rahaa kerätään myös pitämällä kirpputoria ja järjestämällä myyjäisiä sekä muita tapahtumia.

Kissatalo

Tolkkisten löytöeläintalosta löytyy neljästä isosta salista yhteensä 17 karanteenihuonetta. Tiloja laajennetaan ja uudistetaan vapaaehtoisten voimin jatkuvasti.

 

Uusi kissa on karanteenissa pääsääntöisesti 4 – 6  viikkoa. Jokaisella kissalla on oma sisustettu yksiönsä, jossa pyritään jäljittämään normaalin kodin oloja.

 

Talolla käy omaeläinlääkäri noin kuukauden välein hoitamassa eläinasukit. Tällöin eläinlääkäri vastaanottaa myös ulkopuolisia lemmikkejä perustoimenpiteitä varten. Lisätietoa eläinlääkärin vastaanotosta saat soittamalla yhdistyksen puhelinnumeroon.

Kissatalon asukit ovat talon alakerrassa, yläkerrassa toimii kirpputori Viirun Vintti, joka on avoinna talon vierailuaikaan iltaisin klo 18.00-19.00.

Historia

Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistys ry. (PSEY ry.) on perustettu helmikuussa 1993.

 

Yhdistyksen jäsenet majoittivat aluksi löytöeläimiä koteihinsa, kunnes marraskuussa 1994 Porvoo pystyi osoittamaan yhdistykselle löytöeläinten vastaanottopaikaksi sopivan kiinteistön, vanhan kansakoulun Tolkkisista.

Tilat remontoitiin talkootyönä kissoille ja vierailijoille sopiviksi. Myös viime vuosina talo on käynyt läpi mittavan uudistuksen. 2015 - 2016 aikana on uudistettu karanteenitiloja sekä muokattu huoneita eläinlääkärin ja henkilökunnan käyttöön sopiviksi. Vuosi 2017 on tuonut mukanaan kylpyhuoneen sekä keittiön remontin. Vuonna 2019 tyhjään ullakkotilaan kunnostettiin Tassujen Tori, joka toimii myyjäisten ja muiden tapahtumien keskipisteenä. 

PSEY ry 2021 p.040-486 7460 Massakuja 1, 06750 Tolkkinen 
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Sali 2