top of page

Kotia etsivät

Kun kissat ovat olleet talolla 15 vuorokautta eikä omistajaa ole löytynyt, kissat voidaan sijoittaa uusiin koteihin.

Varauksen ja adoptioaikeet voi tehdä ainoastaan täyttämällä Adoptiohakemuksen ja käymällä tutustumassa kissoihin Porvoon kissatalolla. Vierailusta sovitaan ennakkoon puhelimitse. Tämän jälkeen sinulla ja meillä on vielä 24h aikaa vahvistaa tarvittaessa varaus tai meidän perua alustava varaus. Emme ota ennakkoon vastaan puhelin tai nettivarauksia. Talolla varatun kissan saa kotiin aikaisintaan seuraavana päivänä ja klo ajasta sovitaan ennakkoon. 

Kissaa ei siis saa kotiin samantien.

 Hinnasto 

Kissa

 • Pentu-6kk: 250€

 • Aikuinen: 200€

 • 2 aikuista: 300€

Kissan hintaan sisältyy rokotukset, mikrosiru ja sirun rekisteröinti sekä sterilointi/kastrointi.

Kani

 • 100

 Kanin hintaan sisältyy rokotukset, mikrosiru ja sirun rekisteröinti sekä sterilointi/kastrointi.

Mikäli haluat adoptoida kissan tulee sinun täyttää Adoptiohakemus. Täyttämisen ja hakemuksen lähettämisen jälkeen otamme sinuun yhtyttä kolmen viikon kuluessa. Hakemus on voimassa 3kk, jonka jälkeen tulee täyttää uusi hakemus mikäli adoptio on edelleen ajankohtainen.

LUOVUTUSEHDOT

 

Kaikki eläinsuojeluyhdistyksen kissatalolta uusiin koteihin sijoitettavat kissat on rokotettu, madotettu, leikattu ja mikrosirutettu. Kissan hinta koostuu siis lähinnä eläinlääkärin kuluista.

 

 1. Kissat luovutetaan ainoastaan sisäkissoina pidettäviksi (ulkoilutus ainoastaan katetussa ulkotarhassa tai valjaissa). Monet kissatalolle tulevat kissat ovat kokeneet karua ulkoelämää jo pitkään ja monen kissan päätyminen talolle oltaisiin voitu estää sillä, että kissa olisi pidetty sisällä. Artikkeli vapaana ulkoilevista lemmikeistä.

 2. Kissan luovuttaminen perheisiin, jossa on alle kouluikäisiä lapsia harkitaan tapauskohtaisesti.

 3. Kissanpentuja emme luovuta ainoiksi kissoiksi.

 4. Kissoilla on puolen vuoden palautusoikeus, jos kissa ei sopeudu uuteen kotiin tai kissan ottaja ei jostain syystä voikaan pitää kissaa. (Adoptiosopimuksessa tarkennettu)

 5. Edellytämme, että kissasta pidetään hyvää huolta koko sen loppuelämän. Kissa voi elää jopa 20-vuotiaaksi!

 6. Ymmärrät, että kyseessä on usein löytöeläin. Taustasta ja perinnöllisistä sairauksista ei ole tietoa.

Pennut

Syntymän jälkeen pentujen sekä emon madotusohjelma tulee aloittaa pentujen ollessa 2 viikon ikäisiä. Madotuksia jatketaan 2 viikon välein 10 viikon ikään asti, sekä 2 kk ja 3 kk iässä pennut on myös suojattava rokotuksin. Lisäksi ennen uuteen kotiin luovutusta pennut tunnusmerkitään mikrosirulla. Tämä kaikki tarkoittaa, että kissanpennuistakin syntyy kuluja - ilmaisia tai parin kympin kissoja ei ole.

Älä tue pentutehtailua ostamalla sairasta tai alaikäistä pentua säälistä.

 • Pennut tulevat varattaviksi normaalisti noin 14 viikon ikäisinä.

 • Pentuja emme luovuta ainoiksi kissoiksi vaan toisen kissan kanssa, tai kotiin josta jo löytyy kaveri.

 • Omaan pentuun pääsee tutustumaan vasta, kun pentu/pennut ovat saaneet ensimmäisen rokotteen ja vierailusta on sovittava erikseen.

 • HUOM! Pentujen uusilta kodeilta emme valitettavasti ota vastaan tulevan kodin "hajuja" esim. pyyhkeitä tai vastaavaa tartuntariskien takia. 

 • Myös pennuista kiinnostuneiden tulee täyttää Adoptiohakemus. Pennut harvoin päätyvät nettisivuille kodinhakijoiksi, sillä pentuja toivovia hakemuksia hakemuksia on yleensä enemmän kuin pentuja.

bottom of page