top of page
Search

Hyvästi yöunet - tapaus lutkutus 5.1.2018

Kissat ovat minulle lapsia. Koska näen paljon erilaisia pentujen kohtaloita niin halusin jakaa teille myös yhden tapauksen. Kutsun tätä tapausta Lutkuttaja-Vladiksi.

Vlad on populaatiokissa joka käytiin kaivamassa ulkorakennuksen melkeimpä rakenteiden sisältä muutaman sisaren kanssa. Emosta ei tietoa. Vlad oli NIIN kovin pieni silloin. Äidinmaitokorvikkeelle tuli siis tarvetta vielä moneksi viikoksi talolla, jotta kasvaminen ja kehittyminen turvattaisiin. Mutta maidolla ei korjata sitä aukkoa mikä emon tärkeys kissan kehitykselle on!

Tämän tiesin - ihan varmasti jotain "häiriökäyttäytymistä" tulevaisuudessa tulee. Ja tuli...nimittäin LUTKUTTAMINEN. Monikin kissa lutkuttaa vaikka olisi elänyt tärkeät 12 viikkoa emon hoivissa, mutta Vladin lutkuttaminen on aivan maanista. Hän ei siis ollenkaan 'polje' tai tule 'leipomaan päälle' mitä kotikissat tekevät usein omistajilleen. Sormeni ovat korvanneet sen tärkeän aukon eli emon.

Monen mielestä Vladin lutkuttaminen on hassua ja söpöä (no onhan se loppujen lopuksi aika koomista), mutta voin sanoa että HYVÄSTI YÖUNET :D Kädet ovat jatkuvasti aivan kuolassa, myös aika kynsityt ja kuivuneet jatkuvan käsien pesemisen takia. Tämä käytös ei varmasti tule loppumaan ikinä ja olen asian kanssa sujut. Monelle tämmöinen käyttäytyminen on syy antaa kissa pois. Ei minulle. Aika näyttää pystyykö tähän käyttäytymiseen jotenkin vielä puuttumaan. Olen kokeillut jo muutamaa tuttia eikä peitotkaan kiinnosta. Myös kissakaverit kotona saavat onneksi olla rauhassa Vladin lutkuttamiselta.


On monia muitakin häiriökäyttäytymisiä mitä liian nuorena luovutetulla kissalla tulevaisuudessa voi olla. Esimerkkinä vielä se kaikista yleisin eli pissaaminen/kakkaaminen vääriin paikkoihin. Myös sressaaminen ja arkuus ovat yleisiä ongelmia.


Mieti siis oikeasti otatko sen pienen söpön palleron joltain/jostain joka on alle 12 viikkoinen! Hyvät tuntomerkit luovutusikäisen pennun tunnistamiseen: http://kissatieto.fi/kissaa-hankkimassa/luovutusikaisen-kissanpennun-tunnistaminen


No sitten kevennykseksi voit kurkata ja KUUNNELLA Vladin lutkuttamista :D


-marjoWOU234 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page