top of page
Search
Writer's picturePSEY ry

💖 Kodinhakuilmoitus 💖

Updated: Jan 9, 2023


Unna tuli Tolkkisten kissatalolle kesÀllÀ neljÀn pentunsa kanssa. Kaikki olivat arkoja, mutta pikkuhiljaa pennut kasvoivat ja tottuivat ihmiseen. Unna-emo ei kuitenkaan kesyyntynyt.


Kun viimeinenkin pentu muutti omaan kotiinsa lokakuussa, Unna lÀhti harjoittelemaan ihmisen kanssa asumista. HÀnelle oli sijaiskodissa varattu oma huone tarvikkeineen. Huoneessa tukittiin mahdolliset piilopaikat, jotta hÀn viettÀisi mahdollisimman paljon aikaa ihmisten seurassa.



Unna otti nopeasti uudenkarhean kiipeilypuun omakseen ja valitsi sen riippumaton turvapaikakseen. HÀn makoilee työpöydÀn vieressÀ kiipeilypuussa pÀivÀt samalla kun sijaismamma tekee etÀtöitÀ.

Unna ei kuitenkaan ole vielÀ ihmisen kÀsiteltÀvÀ tapaus. KÀttÀ pelÀtÀÀn ja sille sÀhistÀÀn ja joskus muristaan. Tarvittaessa nÀytetÀÀn kynttÀ. Unnaa harjattiin varovasti ensin hammasharjakepillÀ, kunnes siirryttiin vauvanharjakeppiin.

VÀhitellen Unna on rohkaistunut liikkumaan huoneessaan ja vÀhÀn myös muualla asunnossa.

Öisin yksin ollessa kuritetaan leluhiiriĂ€ ja potkitaan palloja oikein perusteellisesti. Aluksi tullessaan Unna aka Neiti Nöppönen aka Suhinasussu lĂ€hinnĂ€ imitoi ihmisen seurassa suolapatsasta. Nyt hĂ€n uskaltaa jo vĂ€hĂ€n leikkiĂ€, syödĂ€ ja kĂ€ydĂ€ potalla ihmisen lĂ€snĂ€ ollessa. Harjaillessa saattaa vĂ€hĂ€n silittÀÀ varovasti hanskakĂ€dellĂ€ ja kĂ€den voi hitaan varovasti laittaa pepun pÀÀlle.


Nameista Unna ei niin vÀlitÀ, vaikka hyvÀ ruokahalu onkin, ainoastaan kissan herkkumaitoannokset ovat herkkua, jota latkitaan mielellÀÀn isosta lusikasta. EdistymistÀ on siis tapahtunut hitaasti, mutta varmasti.


Unna etsiikin kotia, joka ymmÀrtÀÀ hyvin aran kisun sielunelÀmÀÀ ja jaksaa kÀrsivÀllisesti edetÀ kissan tahtiin. EhkÀ Unna voisi hyötyÀ kesystÀ kissakaveristakin.

955 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page