top of page
Search

Operaatio pelastetaan Vaasan kissatalo & Fixailu-päivä kissatalolla 3/2018

Satuin netistä lukemaan Vaasan kissatalon huonosta kunnosta ja heidän haaveestaan saada parempikuntoinen rakennus toimintaansa varten (https://mesenaatti.me/campaign/?id=791#single/view).


Teksti kolahti, sillä ”meidänkin” kissatalo on vanha rakennus, joka on vuosien saatossa kaivannut yhtä sun toistakin remppaa. Meillä sentään kaupunki maksaa tietyn summan löytöäeläinten huolehtimisesta tietyn aikaa, Vaasan kissatalo on niin sanoakseni omillaan.


Vaasan kissatalon keräyskampanja on käynnissä vielä tämän kuun ja haastankin kaikki blogin lukijat lisäämään itselleen sopivan summan tuohon pottiin.

15.2. oltiin saavutettu 50 000€!


-Kati + co


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fixailu-päivä kissatalolla


Pyrimme pitämään talosta huolta niin hyvin kuin vain aikamme remontointiin (ja tietysti varat) antavat myöten. Remonttihommat siis hoituvat aktiivien toimesta ja vaativammat ja lain vaatimat remontit tietysti hoitaa aina ammattilainen!

Edellinen fixailu-päivä sisälsikin paljon erilaisia juttuja. Päivitimme paloturvallisuutta eli sammuttimet seinille ja niistä ilmoittavat kyltit, sammutus peitteet ja apuvalot työskentelyyn (jos sähköt menee niin kuin parikin kertaa on tässä talven aikana käynyt).

Yläkertaan menevät raput olivat jo aikaisemmin saaneet upeat ihanat seinät ammattilaisen toimesta ja me hoidimme vielä portaiden ja tasanteen hionnan sekä maalaamisen. Kyllä nyt kelpaa kivuta kirppikselle!


Olimme saaneet lahjoituksena muovipleksiä joka piti vielä asentaa uuteen remontoituun vessa/pesutilaan suojaamaan ja helpottamaan seinien puhtaanapitoa. Ei siinä mitään….helpommin sanottu kun tehty. Tämä suuri muovi oli sitten mennyt rikki ja meidän piti siitä sitten sahata käyttökelpoiset palat. MUTTA, millä sahataan?! Talolta löytyy paljon erilaisia työkaluja, koska olemmehan jo monta vuotta remontoineet mutta ei kyllä tämmöistä muovia ole aikaisemmin tarvinnut työstää.

Aikamme siinä sitten pähkäilimme ja yksi meistä keksi:

” irrotetaan tuo ohut sahan terä ja vedetään sillä!”

Sahaamisesta tulikin sitten ihan tiimityöskentelyn taidon näyte, koska palat olivat todella suuret mitä sahasimme ja kaikkien jaksamista sahaamisessa tarvittiin. Voilà!! Onnistuttiin!


Olemme hyviä kissojen hoitajia ja todella hyviä remontoimaan ja mikä hienointa - nokkelia ongelman ratkojia. Ja aina on hauskaa vaikka muutamat ärräpäät lentää aina :D

ps. Jos koet suurta paloa remontointia kohtaan niin otamme mieluusti apuja vastaan. Kevään mittaan on tulossa vielä remontoitavaa!


-marjoWOU

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page