top of page
Search

Sijaiskodiksi villille kissalle? 3/2018

Usein ihmiset ajattelevat, että vaatii vähintään yliluonnollisia kykyjä alkaa sijaiskodiksi villille kissalle. Toki se vaatii kokemusta kissoissa ja niiden ymmärtämistä.

On myös hyväksyttävä se tosiasia, että tuloksia ei yleensä synny viikossa eikä kahdessa. Kissalle siis täytyy antaa aikaa, mutta samaan aikaan on oltava valmis tekemään töitä, jotta voittaa kissan luottamuksen.


Onnistuessaan kokemus sijaiskotina toimimisesta mullistaa omankin maailman.


Minun ensimmäinen sijaiskotikokemukseni alkoi joulukuun 17.päivä, kun sain kissatalolta sijaishoitoon sähikäisen Ferrari-pennun. Ferrari oli kissatalolle tullessaan vain luuta ja nahkaa ja sen selviytyminen ei ollut varmaan. Lisäksi kissa oli luonnossa ollessaan ehtinyt villiintymään, joten sen käsittely ei ollut helpoimmasta päästä. Kissatalolla villejä pentuja kesytetään burriton eli pyyhkeen avulla. Kissa kietaistaan pyyhkeen sisään ja kissalle tarjotaan äidinmaidonkorviketta. Samalla kissa oppii yhdistämään ihmisen mukavaan kokemukseen.Ensimmäisen reilun viikon muuton jälkeen Ferrari-kissa asui minulla kylpyhuoneessa. Vietin sen kanssa siellä niin paljon aikaa kuin mahdollista ja aina kun olin poissa, jätin sinne radion päälle. Ensimmäiset päivät totutin kissaa kosketukseen ja tarjosin sille herkkuja ja lisäksi leikimme todella paljon. Leikki on pentukissojen (ja miksei aikuistenkin..) kanssa paras tapa voittaa kissan luottamus, sillä kissa huomaamatta hyppää jalkojesi yli tai leikkii lähelläsi.

Kun kissa oli saanut rohkeutta laajensin hänen reviiriään ja päästin kissan kulkemaan koko asuntoon (kaksio).


Ensin kissa kulki kyyryssä ja pelokkaana, mutta jo päivän päästä kissasta oli kuoriutunut rohkeampi ja se uskalsi tehdä tutkimusretkiään. Kissaa ei saanut lattialla silittää eikä ottaa kiinni, mutta en hätäillyt, sen aika tulisi vielä. Sänkyyn kissan kannoin muutaman kerran sylissä ja silittelin sitä, joten varsin pian kissa ilmeisesti mielsi sängyn turvapaikakseen. Sänkyyn tullessaan kissa oli siis jo varsin kesy ja sitä sai jo koskeakin ja se alkoi nauttia itsekin huomiosta. Lisäksi leikkejä me jatkettiin joka ikinen päivä. Nauroinkin kavereille, että kesykissa sängyssä, villikissa lattialla. "What happend in bed, stays in bed" :DMeni muutama viikko aikaa eteenpäin ja melkein päivittäin huomasin kesyyntymisessä edistymistä. Oli todella palkitsevaa, kun kissa alkaa luottamaan sinuun ja uskaltaa tehdä asioita, joita ei aiemmin uskaltanut esim. hypätä sänkyyn pyynnöstäsi tai tulla puskemaan päätäsi tyynylle. Meistä tuli päivä päivältä paremmat kaverit ja luottamus välillämme kasvoi. Eräänä päivänä Ferrari heittäytyi matolle selälleen ja sitten sai rapsuttaa ja silittää. Se oli upea kokemus ja jäi kyllä mieleen. Kissa oli päättänyt, että luottaa ja antaa ihmisille uuden mahdollisuuden.


Oli tullut aika valmistella Ferrarin lähtöä omaan loppuelämän kotiinsa. Koko sijaiskotiajan olin tiennyt, että kissa ei jää pysyvästi, sillä itsellä on sellainen työ, että olen paljon poissa. Tarkoitukseni oli kesyttää hänet ja samalla hoitaa parempaan kuntoon. Kissaa odotti maailman mahtavin koti, jossa sillä olisi paljon seuraa ja ihminen, joka ehdoitta rakastaa sitä elämänsä loppuun asti. Mikä onkaan parempi lopputulos <3


25.1.2018 tullessani töistä kotiin eteisessä oven kulmalla odotti pieni Ferrari. Hän katsoi minua, kumarruin ja hän naukaisi ja tuli luokseni hakemaan silitykset. Sillä hetkellä tiesin, että kyllä, hän on valmis.

Sunnuntaina 28.1.2018 lähti tämä pieni hurmuri uuteen kotiinsa. Jatkossa tämä rakkauspakkaus tunnetaan nimellä Romeo ja sovimme uuden omistajan kanssa, että kuulen hänen kuulumisiaan jatkossakin ja saan halutessani mennä aina moikkaamaan heitä. Paras mahdollinen lopputulos. "


- Sanna

42 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page