top of page
Search

TYTTI & ILMATAR: VAATIMATTOMAT KAUNOTTARET 10/2020

Tolkkisten kissatalolle saapuessaan kauniit kissasiskokset Tytti ja Ilmatar olivat arkoja ja syrjäänvetäytyviä. Molempien iho oireili kutisemalla ja turkki oli paikoin ohentunut. Kissat tarvitsivat selvästi aikaa ja pitkäjänteisyyttä, jotta ne saataisiin taas luottamaan ihmiseen. Tyttöjen luottamusta alettiin vahvistamaan pikkuhiljaa, ja pian Ilmatar osoittikin varovasti nauttivansa silityksistä. Tytin kanssa edettiin hitaammin.


Samalla seurattiin ihon ja turkin kunnon edistymistä. Ihon ja turkin oireilu kissalla voi johtua monesta eri syystä.

Todennäköisimpiä syitä ovat ruoka-aineallergia tai stressi, jolloin kissa nuolee ja nirputtaa ihoa ja turkkia liiallisesti.

Tytti ja Ilmatar viettivät kissatalolla pari kuukautta, ja edistyivät hiljalleen. Tytöt saivat erikoisruokaa, jolla pyrittiin vähentämään ihon oireilua, ja tyttöjen kanssa edettiin rauhallisesti ja stressaavia tilanteita välttäen.


Aran tai villin kissan kesyyntymisessä tärkeänä osana toimivat sijaiskodit. Sijaiskodissa kissan toipuminen, kesyyntyminen ja edistyminen on nopeampaa ja helpompaa kuin kissatalolla. Sijaiskodissa tytöt alkoivatkin edistyä. Parin kuukauden aikana kissat rentoutuivat, stressin oireet vähenivät ja iho alkoi parantua.


Tytöt palasivat kissatalolle ja olivat valmiita etsimään yhteistä loppuelämän kotia. Uuden kodin olisi ymmärrettävä herkkien kissojen sielunelämää. Lisäksi olisi sitouduttava jatkamaan tyttöjen erikoisruokavaliota sekä seuraamaan tarkkaan tyttöjen ihon ja turkin kuntoa.


Erityistarpeiset kissat tarvitsevat erityisen ihmisen. Eräänä iltana nämä herkät siskokset kohtasivatkin oman erityisen ihmisensä. Uudessa ymmärtäväisessä kodissaan tytöt saavat edistyä rauhassa omaan tahtiinsa, ja vihdoin nämä vaatimattomat kaunottaret pääsevät puhkeamaan täyteen kukkaansa.

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page